Kategorie: Marťas Bloguje

Michael Londesborough

Michael Londesborough

Chemie a věda Vám nic neříká? Tak si z toho nic nedělejte, tento člověk vám ji představí a to takovou formou, že se nebudete stačiti divit.

Michael Londesborough

Dnes naše škola měla tu čest uvítat na své akademické půdě, jednoho z popularizátorů vědy. Řeč je o Michaeli Londesbourghovi.

Jde o chemika narozeného ve velké Británii, který žije a provádí svou vědeckou činnost v České Republice. Ve svých 35 letech, je držitelem několika ocenění za chemii, přednášel na čtyřech světových konferencích, třikrát vyhrál cenu Česko-slovenských mladých chemiků. Na svém kontě má soustu dalších věcí, které již dokázal. V České televizi mí svůj pořad, kde pomocí jednoduchých experimentů dokazuje, že i věda může být zajímavá a nevede k smrti znuzením. To dnes předvedl i na dnešních dvou přednáškách, které nesly název Tajemství energie a Chemie lásky. Na druhé přednášce, pomocí jednoduchých a nenákladných experimentů vysvětlil, jak „vzniká láska“ v mozku. A to vše podal velmi vtipně a energicky.

Pokud se vám naskytne možnost navštívit některou z jeho přednášek, či jiných show, rozhodně neváhejte, hoďte všechno za hlavu a zúčastněte se. Rozhodně tím nic neztratíte, a i když vám věda nebo chemie nic neříkají, nebudete litovat. Když se ve vašem okolí vyskytovat nebude, nezoufejte. Jeho experimenty můžete sledovat v televizi a to na České televizi v pořadu PORT. Nebo si prostě jeho vystoupení můžete najít na YouTube.

Více naleznete zde:

http://www.iic.cas.cz/~michaell/

http://www.ceskatelevize.cz/program/port/autori/michael-londesborough/

http://www.youtube.com/watch?v=fRrFyEOekiM&feature=player_detailpage (video)

 

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.