Kategorie: Marťas Bloguje

Výprava do Anglie

Výprava do Anglie

Tyto prázdniny jsem se rozhodl vycestovat za prací (brigádou) do zahraničí. Najít brigádu v zahraničí není ani takový problém a většinou bývají lépe placené. Na druhou stranu je potřeba počítat s horšími pracovními podmínkami.

Dnes už není výjimkou, pokud někdo vycestuje za prací do ciziny. A jako student tuto zkušenost ještě nemám, takže se velice těším, až ji nabudu. Přes jednu svoji známou jsem si domluvil práci na Anglické farmě, kde se pěstují fazole, hrách a cukety. Domluvit práci samotnou není až takový problém. Farem je spousta a to nejenom v Anglii, ale po celé Evropě a pro ty odvážnější a nebo zkušenější i mimo ni. A ať už jde o sběr plodin, nebo au pair. Takže záleží jenom na vás, kde se rozhodnete vycestovat a co tam chcete dělat. 

Možnosti jak si práci vyřídit jsou asi jenom dvě. A to přes nějakou agenturu, která vám danou práci zprostředkuje a všechno za vás vyřídí, samozřejmě za nějaký poplatek. Takže potom jenom nasednete na autobus a odjedete na dané místo. Nebo druhá možnost je jednat na vlastní pěst. Výhoda je že nemusíte nikomu nic platit. Nevýhodou je že si vše musíte vyřídit naprosto sami. Dopravu, ubytování a samotou práci. 

Na kolik vás taková cesta do Anglie vyjde?

Opět možností jak cestovat z ČR do Anglie je hned několik. Teď je jenom na vás, kterou z nich si vyberete. Já měl jedinou podmínku a to cestovat co nejlevněji. Prvotní plán byl letět letadlem a to z Bratislavy. Tato možnost se nakonec ukázala jako nejdražší. Lety do Anglie většinou bývají nízkonákladové, takže v ceně letenky není započítané zavazadlo, které je třeba si zvlášť připlatit. Z ČR také lítá několik společností a to buď přímo nebo s mezipřistáním.

Další možností je jet autobusem. Nejvýhodněji vyjdou first minutes, ale ty jsme bohužel prošvihli. Ale ani tak není vůbec nic ztraceno. U jedné společnosti nás nakonec cesta pro čtyři osoby vyšla na 2 300,-/osoba s tím že je do toho krom cesty tam započítána i otevřená jízdenka zpátky. Jedeme pouze do Londýna, z kterého je pak potřeba se dopravit na farmu ve Worcesteru. Autobus odjíždí sice z Prahy, ale opět jako studenti máme slevy na cestování vlaky po celé republice, takže jízdenka se skupinovou slevou vyšla 160,-/osoba. Z Londýna na místo určení autobus vyšel na 180,-/osoba.

Takže sečteno podtrženo nás cesta tam vyjde na 2665Kč s tím že je do toho započítána zpáteční jízdenka z Londýna do Prahy.

Pak je zde ještě jedna možnost, a to spolujízda. Spolujízdu nabízí Češi pracující v Anglii. Ten kdo pravidelně odjíždí za prací a má volná místa v autě pak jen vyvěsí inzerát na internetovou stránku pohyby.co.uk a pokud vám vyhovuje daný termín a čas, můžete se připojit. Náklady na cestu se pak rozpočítají mezi všechny účastníky. Nebo na druhou stranu můžete na těchto stránkách vyvěsit inzerát vy, že potřebujete tehdy a v tolik hodin cestovat tímto směrem. A je dost velká pravděpodobnost, že se vám někdo ozve.

Možností jak cestovat je mnoho, teď už je jen na každém z nás zda zvolíme pohodlí nebo dáme přednost nízkým nákladům na úkor pohodlí.

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.